De week van Wim – seizoen 2023/2024 (29)

Er gebeuren natuurlijk in de wereld veel belangrijkere dingen en op zaterdag (of zondag) na een wedstrijd gaat diezelfde wereld gewoon verder, maar ja we doen aan prestatievoetbal en dan vinden we dit uiteraard ook heel belangrijk. Eén van die belangrijke dingen is daarbij niet degraderen en daarbij vervaagt weleens de realiteit. Zo stond voor mij afgelopen zaterdag op het programma in de 2e klasse C de wedstrijd Nieuwkoop tegen FC Oudewater. Voorafgaand de nummer 12 tegen de nummer 10 en dat betekende op dat moment beide op de promotie/degradatie plek voor de nacompetitie. Overigens met van nummer 6 t/m 12 marginale verschillen.

In zo’n wedstrijd krijg ik weleens het gevoel dat er van een scheidsrechter cadeautjes worden verwacht en wordt er regelmatig wat anders gezien dan er in werkelijkheid gebeurt. Ook dit keer was dat zo en schreeuwde heel FC Oudewater al na 10 minuten om een strafschop na een mispeer van één van haar spelers, die door de scheids natuurlijk wel beloond moest worden. Dat gebeurde niet en wat ik het meest bijzondere vond was dat de bal voor de voeten kwam van een andere aanvaller en die vrij voor open doel de bal overschoot. Daar had niemand het over!

In de 2e helft was het Nieuwkoop dat schreeuwde om een rode kaart en daarmee een man meer situatie claimde bij de scheids. De overtreding was er, maar zeker niet buitensporig en dus geen reden voor veldverwijdering. Er werd gedaan alsof de geblesseerde speler nooit meer zou voetballen, maar bij de spelhervatting was hij vanzelf weer zo fris als een hoentje. Bij dit geval ging Nieuwkoop maar gemakshalve voorbij aan de ongepaste reactie van haar aanvoerder, die met het voorval niets te maken had en het vuurtje behoorlijk opstookte. Ook daar had niemand het over!

Uiteindelijk keerde de rust gewoon terug met geel voor de overtreder van FC Oudewater en de aanvoerder van Nieuwkoop. En eerlijk is eerlijk, toch maakte ik een foutje. Nadat het spel weer moest worden hervat, wilde ik de behandelde speler naar de kant sturen. De assistent-trainer maakte mij op een nette manier er op attent dat het niet zo moest zijn en hij had gewoon gelijk. We konden er beide wel om lachen en zo bleef de sfeer goed.

De wedstrijd bleef lang 0-0 maar in de eindfase scoorde de thuisploeg toch en werd door de bezoekers aangezet om alsnog met een punt weg te gaan. Vlak voor tijd gebeurde dat en leek het met een gelijkspel te eindigen. Alle punten bleven echter in Nieuwkoop door een onoplettendheid in de slotminuten en zo scoorde Nieuwkoop de 2-1 met een fraaie kopbal. Misschien iets te veel, maar dat vonden ze daar waarschijnlijk niet zo erg. Na de wedstrijd is Nieuwkoop de nieuwe nummer 8 en FC Oudewater de nieuwe nr. 12. Nog steeds met hele kleine verschillen.

Eerder op de dag zagen we twee van de kleinkinderen in de Broekpolder aan het werk en met een 2-0 overwinning wist Victoria ’04 JO-14 de koppositie over te nemen van concurrent Steeds Hoger JO-14 en even later waren de CION dames met 3-2 te sterk voor TransvaliaZW dames. Het moest er toch nog een keer van komen en dus meteen maar afspraak gemaakt voor een wedstrijd fluiten bij de dames op een woensdagavond in mei.

Komend weekend op zaterdag Koningsdag en dus geen wedstrijden. In mijn afscheidsronde wordt ik echter op dinsdag een beetje geholpen door mijn vrienden van de Westland cup en mag ik de wedstrijd fluiten tussen “s-Gravenzande en HVC’10. Moet gek lopen dat daar volgende week niets over te vertellen is!!!