Bericht uit Oostenrijk&NL (november 2022)

De eerste seizoenshelft heb ik afgesloten als assistent bij scheidsrechters uit het talentenkader. Eerst bij Edis in de Unterliga (vergelijkbaar met 4e divisie). Dit betrof een derby in Ost Tirol waar zeker 500 man op af was gekomen. De laag geklasseerde thuisclub wist met wat geluk en een hoop inzet de winst binnen te slepen. Een dag later een trip met Nina richting Salzburg voor een wedstrijd in de vrouwen Bundesliga. Hier werd, voor mijn voor het eerst in Oostenrijk, met een headset gewerkt. Vanuit het zaalvoetbal in Nederland had ik daar al ervaring mee, dus geen enkel probleem. De wedstrijd tussen beide laagvliegers was niet hoogstaand en als snel werd duidelijk dat de ploeg die zou scoren waarschijnlijk ging winnen. Aldus geschiedde, zes minuten voor tijd kwam vanuit de kluts de bal bij een niet buitenspel staande aanvaller die de bal langs de keeper schoot. Goed gezien, al zeg ik het zelf.¬†ūüėČ

Op zaterdag 19 november was er een bijeenkomst voor het Futsal in Karinthi√ę. Dertig scheidsrechters waren aanwezig om de theorie en praktijk van het futsal te leren. Voor mij uiteraard gesneden koek gezien mijn zaalvoetbal achtergrond uit Nederland. Wel leuk om nog even √©√©n van de test wedstrijdjes samen met een Bundesliga Futsal scheidsrechter te fluiten. Helaas zijn er deze winter alleen jeugdtoernooien, dus even afwachten wat de aanstellingen gaan worden. Wel een mooie opfrissing voor het WPIST toernooi in de week erna.

Dank aan Juroen Koene voor de uitnodiging om weer te mogen fluiten op het World Peace Indoor Soccer Tournament. Helaas was ik iets te overmoedig door de eerste dag op mijn zaalschoenen met weinig demping te gaan fluiten. Hierdoor kwamen de hielspoor klachten weer behoorlijk terug. De volgende dag daarom aangesloten bij collega’s Herman en Jan voor de vrouwen competitie en met wat minder wedstrijden en duo fluiten ook op de finale dag nog mijn steentje kunnen bijdragen. Al met al weer een geslaagde week en leuk samenzijn met collega’s die ik alweer een tijdje niet had gezien.

In december gaan we eerst weer de lange latten onderbinden en genieten van de sneeuw.