Spelregels augustus 2022

Herman heeft in Oostenrijk een spelregelavond gehad en de vragen vertaald en doorgestuurd naar de leden.

Maximaal waren 24 punten uit 12 vragen te verdienen. De stand tot nu toe:

21 Herman

18 Bart

16 Remco, Wim

15 Michael

14 Marcello

13 André

12 Hans, Berry

SH = spelhervatting, DM = Disciplinaire maatregel

  1. Strafschop: De doelman beweegt voortijdig naar voren (geen voet meer op de lijn). De nemer schiet de bal richting doel en de doelman kan de bal met de voet over de lat afweren. Beslissing?

SH:

DM:

SH:

DM:

SH:

DM:

SH:

DM:

SH:

DM:

SH:

DM:

SH:

DM:

SH:

DM:

SH:

  1. Een wisselspeler gooit vanuit de coaching zone een waterfles tegen het lichaam van een tegenstander die aan het warmlopen is. De scheidsrechter onderbreekt het spel en toont de rode kaart voor de wisselspeler. Hoe wordt het spel hervat?

SH:

  1. Vrije trap voor de aanvallende partij in de buurt van de halve cirkel van het strafschopgebied van de tegenstander. Na het op afstand zetten van de muur van drie speler geeft de scheidsrechter het spel vrij via een fluitsignaal. Vlak voordat de nemer de bal trapt, loopt een aanvaller dichter dan een meter naar de verdedigers in de muur. De bal wordt over het doel geschoten. Wat doet de scheidsrechter?

SH:

DM:

  1. Een aanvaller loopt met de bal alleen richting het doel van de tegenstander. Hij wordt door de doelverdediger buiten het strafschopgebied op niet correcte wijze ten val gebracht. De scheidsrechter onderbreekt het spel, maar voordat de scheidsrechter disciplinaire maatregelen kan nemen wordt de vrije trap door een aanvaller genomen. Een medespeler kan de bal in het lege doel schieten.

SH:

DM: