De week van Wim – seizoen 2023/2024 (13)

Deze week werd door de KNVB op dinsdagavond het grootste gedeelte van de 2e bekerronde vastgesteld en stond voor mij op het programma BSC ’68 tegen SC Feyenoord. Dat betekent op papier een behoorlijk niveau verschil met een 3e klasser tegen een 4e divisionist. Het was al bekend dat de wedstrijd in Benthuizen op het kunstgras gespeeld ging worden, maar dat weerhield de thuisclub er niet van om er een gezellige avond van te maken. Dat had ik eind mei van dit jaar al eens meegemaakt daar toen ik er was voor de seizoenafsluiting. Dat ze zich aan de regels willen houden bleek wel toen ik één van de sfeermakers sprak en deze vertelde dat het vuurwerk en dergelijke niet meer gedaan wordt omdat het van de KNVB niet meer mag. Begrijpelijk, hoewel het naar mijn mening wel nog meer sfeer aan de wedstrijd had gegeven.

Die wedstrijd moest natuurlijk een behoorlijk éénrichtingsverkeer worden gelet op het klassenverschil, maar dat werd het zeker in de 1e helft niet. Na een vroege goal van SC Feyenoord, herpakte BSC ’68 zich en werd steeds brutaler en zorgde de inzet voor een verdiende 1-1 nog voor de rust. Na de thee werd er even door SC Feyenoord aangezet en was het in een mum van tijd 1-3 en volgden later nog 2 goals en werd het wat geflatteerd 1-5. In die 2e helft ging natuurlijk ook de vermoeidheid bij BSC ’68 meespelen en werden er wat lompe overtredingen gemaakt, waarvan twee op Junior Obiku die overigens zonder protest met geel worden bestraft. Obiku gedroeg zich uiterst onprofessioneel en liep door zijn reactie tegen een hele domme gele kaart aan. De trainer zag het en wist voldoende, de wissel stond al klaar! Maar verder had ik het weer prima naar mijn zin en kon het gelukkig weer in de korte mouwtjes en geen spatje regen.

De zaterdagwedstrijd was op De Hoge Bomen in Naaldwijk en dat betekent Westlandia za tegen HBSS. Voorafgaand aan deze wedstrijd de thuisploeg op 14 punten en de bezoekers slechts de helft. Bij HBSS zal dat na het kampioenschap van vorig jaar in de 3e klasse en het hoge verwachtingspatroon voor de 2e klasse wel behoorlijk tegenvallen. Ik weet niet of het te maken heeft met de versterkte degradatie, maar de bank (lees begeleiding) was vrijwel de gehele wedstrijd behoorlijk onrustig en dan is het weer jammer dat de enige (gele) kaart in die wedstrijd weer getoond moet worden aan de trainer.

Westlandia had daar geen boodschap aan en nam in de 1e helft gewoon een 2-0 voorsprong en kreeg nadat de 2-1 was tegen gescoord de ideale mogelijkheid om weer twee goals afstand te nemen. Maar de strafschop na hands in de 16m werd gemist en ook de vrije schop hier direct na, leverde niks op en zo werd het rusten met 2-1. Hoewel het weer beter was dan vorige week, viel er toch nog wel een behoorlijk buitje en trok ik in die rust toch nog maar een droog tenue aan.

De 2e helft was het overwicht van de thuisploeg volledig verdwenen en kon alleen de lange bal gespeeld worden waar vrijwel geen enkel gevaar door ontstond. Na het ten val brengen in de 16m kreeg ook HBSS de mogelijkheid om via een strafschop te scoren. Het was niet de dag van de strafschoppen, ook deze werd gemist. In de slotfase wist HBSS toch nog wel een keer te scoren en zo eindigde het in 2-2.

Nog voordat die tegentreffer viel was er nog een merkwaardig opstootje, wat mij overigens grotendeels ontging. Halverwege het veld was er een ernstige blessure bij een speler van Westlandia, zijn arm was uit de kom en vroeg uiteraard mijn aandacht. Een meter of 40 verderop was er ineens heel veel volk met elkaar bezig inclusief afkomstig van de bank en ging het eigenlijk om niks. In een mum van tijd was alles weer weg en had geen idee wie ik nu zou moeten bestraffen en deed het dan ook maar niet. De wedstrijd kon gewoon zonder problemen verder. Volgende week geen 2e klasse C of D, maar een wedstrijd bij de dames en ga ik mijn kleindochter een plezier doen. CION vr1 tegen Hermes DVS vr1. Ook daar ga ik uiteraard verslag van doen. Tot de volgende week!