De week van Wim seizoen 2023/2024 (12)

Het is alweer anderhalve maand geleden dat ik in Delft geblesseerd raakte en de wedstrijd daar door die blessure moest staken. Was overigens de tweede keer in bijna 26 jaar fluiten, dus ik denk dat dit geen slecht gemiddelde is. Daarom verbaast het me toch dat er dat uit onverwachte hoek merkwaardige verhalen ontstaan over mijn “blessuregevoeligheid” terwijl ik toch inmiddels gewoon weer vier wedstrijden heb uitgefloten. Bij mijn wedstrijd Neptunus-Schiebroek tegen Nieuwerkerk vorige week zat een radioverslaggever van Radio Capelle langs de lijn en ontging het deze volledig dat een niet oplettende speler mij omver liep. En ja, daar zat ik dus even op de grond. De beste man ging er meteen vanuit dat ik niet fit genoeg was en er al voor gewaarschuwd was, want ik had dit seizoen al twee keer de wedstrijd door blessures moeten staken en wellicht zou dit weleens de derde keer kunnen worden. Nu was ik helemaal niet geblesseerd, dat ontging hem waarschijnlijk ook, en maakte de wedstrijd gewoon af. Vanuit de studio kwam nog de vraag of het met de rolstoel of met de rollator ging. Ik zag er de humor niet van in en vind het ook weinig respectvol, maar het zal wel aan mijn leeftijd liggen. In mijn column van vorige week meldde ik het al, het publiek dacht er anders over!

De kop van een artikel zondagochtend op Voetbal Rotterdam was “Zwarte zaterdag in amateurvoetbal: acht wedstrijden gestaakt”. Nu waren daar ook ernstige blessures van spelers bij, maar het geeft mij toch wel reden om onze Remco nog even te bespreken. Zijn wedstrijd in Utrecht moest vorige week vlak voor tijd worden gestaakt nadat bij de thuisploeg de stoppen volledig waren doorgeslagen. Als ik Remco mag geloven is het behoorlijk bedreigend geweest en ging dat na het verlaten van het veld nog wel even door. Hulp van de politie was nodig en mooi dat dit ook vlot gebeurde, maar het gedrag van die spelers en begeleiding slaat natuurlijk nergens op en welke fout hij dan ook gemaakt zou hebben, als dat al het geval zou zijn geweest, rechtvaardigt natuurlijk nooit dit gedrag. Het bestuur van de thuisclub trok gelukkig het boetekleed volledig aan en trok per direct zelf het team uit de competitie. Die hebben in ieder geval begrepen dat dit echt niet kan. En Remco krabbelde gelukkig heel positief weer snel op, laat zich zijn hobby door deze dwazen gelukkig niet ontnemen en stond dit weekend alweer op het veld bij Forum Sport 2 tegen Rijnsburgse Boys 2, hopelijk met een veel beter gevoel. Ik vind het in ieder geval klasse dat hij het weer zo snel heeft opgepakt.

Voor mijzelf stond op het programma een ritje richting Leiderdorp en werd op Sportpark de Bloemerd de wedstrijd RCL tegen Foreholte gespeeld. De bedoeling was voor het eerst sinds weken weer eens een wedstrijd op natuurgras, maar ja de regen hield maar niet op en dus moest er uitgeweken worden naar het kunstgras. Wat minder gezellig ondanks dat er best nog wel aardig wat publiek op afgekomen was. De regen zorgde ervoor dat ik geregeld het brilletje moest poetsen en daar zoek ik meestal wel de geschikte momenten voor, helaas was het dit keer zo heftig dat ik af en toe het spel gewoon moest stilleggen. Nou ja, daar had ik goede afspraken over gemaakt en zo nodig tel je dan gewoon wat tijd bij.

Bij de wedstrijden die ik fluit kom ik eigenlijk bijna altijd wel bekenden tegen en dit keer was dat Andrew Bontje die sinds kort, na eerder langdurig blessureleed en andere activiteiten, weer in het doel staat van RCL. Als vanouds speelde hij een prima wedstrijd en won RCL de regio-derby met 2-1. In het veld was de sfeer prima, acceptatie top en waren er geen kaarten nodig. Jammer is het dan wel dat een luidruchtige oud-profvoetballer en tegenwoordig trainer bij Foreholte wel tegen die gele kaart aanliep. Maar daar kon ik echt niet meer omheen en dat waren velen met mij eens.

Komend weekend weer een keer het Westland in en ga ik naar Westlandia za tegen HBSS in de 2e klasse D. Maar eerst dinsdagavond nog even bekeren. Tot de volgende week!