De week van Wim – seizoen 2023/2024 (11)

Naar aanleiding van de wedstrijden in het amateurvoetbal worden veel verslagen geschreven, welke regelmatig gekleurd en subjectief zijn. Bij winst was de scheidsrechter top en bij verlies is het vaak zo dat hij er niets van kon. De meeste scheidsrechters liggen daar niet wakker van en ik dus ook niet. Maar soms is er één die er uitspringt en is de schrijver van het epistel enigszins doorgeslagen. Zo ook bij mijn wedstrijd van vorige week Kagia tegen FC Oudewater. Op de site van FC Oudewater was te lezen in de kop : FC Oudewater bestolen …. En dat maakt natuurlijk nieuwsgierig. Na een uitgebreid verslag eindigde de schrijver met het volgende. “Na het laatste fluitsignaal verlieten de Oudewaternaren het veld met een bestolen gevoel en dit kwam niet door de tegenstander.” Ja en dan komt natuurlijk de vraag op wie is die dief dan wel ??? Uiteraard weet ik het, dat ben ik en ja ik heb die punten goed verstopt en hoop al een week dat er geen aangifte is gedaan en dat de politie niet bij me voor de deur staat. Nou ja, het is allemaal een beetje raar wat deze (anonieme) schrijver heeft geschreven en in mijn tijd als bestuurslid van een grote vereniging mochten dergelijke stukjes echt niet worden gepubliceerd en hoop ik dat het bestuur van de FC Oudewater nog eens nadenkt over of het wel verstandig is om op deze wijze over een wedstrijd te schrijven.

In mijn columns maak ik melding van wat er rond mijn wedstrijden gebeurt en het bovenstaande is daar dus een voorbeeld van, maar het kan ook zijn dat er wat bijzonders te melden valt over iets wat dichterbij gebeurde, bijvoorbeeld een merkwaardige stelling van een rapporteur bij één van mijn wedstrijden en dat was bij mijn eerder gefloten wedstrijd Verburch tegen Hillegersberg. Daar had ik in de slotseconden de aanvoerder van de bezoekers met 2x geel van het veld gezonden. De rapporteur vond dat ik milder had moeten zijn, waarna hij letterlijk schreef : “de heftigheid van zijn protest was voor mij niet verstaanbaar”! Dus met andere woorden omdat hij het niet had verstaan, had ik de kaart niet moeten geven. Ik denk dat we er dan nog wel een paar kunnen verzinnen en ben echt niet van plan om mij op welk moment dan ook in de wedstrijd te laten beledigen door een speler en dan maar hopen dat de rapporteur het wel heeft gehoord. Dan maar een minpuntje in het rapport, ook daar lig ik niet wakker van!

Zaterdag ging de reis voor de tweede keer dit seizoen naar de Hazelaarweg in Rotterdam en dat betekent Neptunus-Schiebroek en daar werd gespeeld tegen Nieuwerkerk. Beide teams hebben het in dit beginstadium van de competitie al moeilijk en dus kon je al spreken van een degradatieduel. De thuisclub zit even zonder trainer, nadat Brian Roquas vorige week te kennen had gegeven per direct te stoppen en de bezoekers misten een paar maanden terug op een haar na de promotie naar de 1e klasse, maar wisten tot nu toe slechts 2 punten te vergaren.

Bij de thuisploeg was het vooraf een beetje improviseren en waren zelfs een paar oud-gedienden van stal gehaald om de bank op te vullen. Dat vond ik overigens wel leuk om die weer eens te zien. De verwachting aan die kant was dus een beetje onzeker, maar daar was in de wedstrijd aanvankelijk geen reden voor want na drie minuten werd de 1-0 al gescoord. Naarmate de eerste helft vorderde nam Nieuwerkerk het initiatief over, zonder al te veel kansen overigens te creëren. Toch werd er uit een standaardsituatie gescoord en zo ging de rust in met 1-1. In de tweede helft was Neptunus-Schiebroek duidelijk de bovenliggende partij en scoorde dan ook terecht de 2-1 en daar bleef het bij. Het enthousiasme om de winst en drie punten binnen te halen was bij de thuisclub groot en zo werd er al na 85 minuten geroepen dat het tijd was. Zo werkt het natuurlijk niet, maar na vier minuten extra tijd was het wel zover. Wat ik wel mooi vond was dat ik na afloop van de wedstrijd direct met toeschouwers van beide partijen nog een babbeltje kon maken en daarbij bleek hoe een ieder zich vermaakt had. Dat had ik ook en ging met een goed gevoel de douche opzoeken. Zo kan het dus ook en was een verademing na het publiek (van de bezoekers) van een week terug.

Volgende week Sportpark De Bloemerd in Leiderdorp en dan op het programma RCL tegen Foreholte en dat betekent ongetwijfeld mijn neven Hoogendam als aandachtige toeschouwers weer langs de lijn en wellicht maakt Dick weer een mooi fotoverslag. Midweeks op dinsdag dan overigens nog een mooie bekerwedstrijd, te weten BSC ’68 tegen SC Feyenoord. Tot de volgende week !