De week van Wim – seizoen 2023/2024 (3)

Het is alweer september en dat betekent dat het beker- en of competitieprogramma voor veel teams dit weekend weer begon. Bij ons is het op zaterdagochtend even puzzelen welke van de kleinkinderen we gaan bekijken en dit keer werd het de jongste kleinzoon. Na een uitstapje van een paar jaar bij VFC, is hij weer terug bij Victoria ’04 en speelt dit seizoen in de JO-14 1 met nogal wat bekenden waar hij eerder mee speelde. Op het programma stond de wedstrijd tegen Botlek JO-14 1. Het werd een spannend potje, dat aanvankelijk door de aanhoudende mist best wel lastig was te volgen. Toen de mist een beetje optrok, zagen we Victoria op 1-0 voorkomen, maar met een prachtig doelpunt scoorde Botlek tegen. Het werd uiteindelijk toch een overwinning met 2-1, daar moest hard voor gewerkt worden omdat Botlek het niet zomaar opgaf. Al met al wel drie punten binnen en das een mooi begin.

Op facebook plaatsen diverse scheidsrechters c.q. voetbalvrienden op vrijdag of zaterdag een bericht met waar zij dat betreffende weekend zijn te bewonderen. Dit keer viel mijn oog op het bericht van Franklin Berg die zijn 350e wedstrijd voor de KNVB ging fluiten bij BOL tegen AFC ’34. Een mooi ritje naar de kop van Noord-Holland en uiteindelijk via dat dorpje Broek op Langedijk het veld van BOL bereiken, een hele leuke dorpsclub dus en dit seizoen voor het eerst spelend in de 4e divisie. Ik was daar zelf ook in het verleden, maar belangrijker ik was er ook bij als begeleider toen Franklin zijn eerste wedstrijd voor de KNVB floot en ik een jong ventje zag die totaal niet onder de indruk was van een stel mannen behoorlijk ouder dan hijzelf en die het allemaal beter wisten. Toen in de reserve 4e klasse en inmiddels dus 4e divisie en ik denk dat er best nog wel meer in zit.

Zelf hoefde ik niet zo ver weg, de bestemming was de Hazelaarweg in Rotterdam voor het duel Neptunus-Schiebroek 1 tegen Wippolder 1. Ondanks dat ik al heel lang in de 1e en 2e klasse fluit, had ik Wippolder nog nooit gefloten. Dat komt uiteraard doordat ze vorig jaar de overstap van de zondag naar de zaterdag maakten. Bij Neptunus-Schiebroek kom ik normaliter wel graag, maar dit keer was het allemaal wat minder. Het blijven allemaal aardige mensen in de bestuurskamer, maar het was toch wat rommelig. Onduidelijkheid over of we wel op tijd konden beginnen en toen ik iedereen had geïnformeerd dat het wat later werd, bleek dat toch weer niet nodig te zijn. Uiteindelijk werd het toch weer een kwartier later omdat ze bij Neptunus-Schiebroek er niet in slaagden om het wedstrijdformulier correct door te sturen.

In het veld bleek de thuisploeg behoorlijk gewijzigd ten opzichte van mijn laatste bezoek en was de discipline, om het maar voorzichtig te zeggen, niet altijd top. Hoop commentaar, een natrappende aanvoerder (die uiteraard met rood moest vertrekken) en een assistent-scheidsrechter, die ondanks goede afspraken, er nogal eens naast zat. Bewust of onbewust laten we maar in het midden. In de rust nog eens een assistent-trainer die behoorlijk vervelend deed en u zult begrijpen dat ik me goed moest motiveren voor een leuke 2e helft. Dat lukte uiteindelijk wel, de bezoekers liepen soepel naar 1-5 en bij de thuisploeg hadden ze ook wel in de gaten dat het gedrag anders moest. Op één na dan, een verdediger van Neptunus-Schiebroek die het nodig vond om een beledigende opmerking te maken over het feit dat ik een bril draag. Ik toonde geel en daar had ik achteraf wellicht wel spijt van en dacht ik, dat had best een andere kleur kunnen zijn. Nou ja terugdraaien kon niet meer en een goede les voor een volgende keer.

Volgende week genieten we van het Spaanse strand en staat er dus geen wedstrijd op het programma. De volgende is over twee weken en dat wordt Antibarbari 1 tegen UVS 1 en daar leest u wel over in mijn column over een week. Tot over twee weken dan maar !