Bericht uit Oostenrijk (mei 2023)

Hoe was de maand mei in Oostenrijk? Vooral nat!

Maar er waren ook leuke wedstrijden. In het tweede weekend op zaterdag een 2e klasser, waarin vooral de bezoekers hun best deden om zoveel mogelijk kansen te missen. En toen ze vlak na rust scoorden, was het door een keepersblunder ook al weer heel snel gelijk. Uiteindelijk wisten ze toch de overwinning nog binnen te halen. De dag erna was het bij een dames wedstrijd precies omgekeerd. Met name in de eerste helft was elke kans raak (rust 5-2). En het moet gezegd worden, er werd door de dames beter gevoetbald dan door de heren de dag ervoor….

Het derde weekend stond in het teken van assisteren. Op zaterdag zelfs twee maal! Allereerst tussen de U14 teams van de Bundesliga club Austria Klagenfurt en SV Ried. Heerlijk omdat soort mannetjes te zien ballen. En wie weet haalt er één het betaald voetbal over een aantal jaar. De leiding was overigens in handen van een assistent uit de Bundesliga. Dat is toch iets wat je in Nederland niet voor kan stellen.

Daarna samen met de andere assistent door naar een dorp verderop voor de 2e wedstrijd die hij fluit. En op zondag een lange dag voor een wedstrijd in de vrouwen Bundesliga. De reis gaat via Katschberg (waar ik in stap bij Nina, de scheidsrechter van dienst) naar Linz in Oberösterreich. Een rit die mede door het vakantie verkeer bijna 5 uur(!) duurt. Maar gelukkig waren we ruim op tijd vertrokken. De wedstrijd zelf stelt qua niveau in mijn ogen weinig voor en gescoord wordt er ook niet. Gelukkig was het in Linz wel lekker weer en met 27 graden, maar liefst 10 graden warmer als thuis. De thuisreis was gelukkig aanzienlijk sneller.

Het pinksterweekend stond zoals zo vele jaren weer in het teken van het Komm-mit jeugdtoernooi in Kroatië. Hetgeen een weerzien betekende met vele oude bekenden uit Duitsland en Engeland. Het was weer een gezellig en geslaagd toernooi, ondanks wat kleine problemen met een Kroatisch team. Jammer genoeg zijn de prijzen van de (alcoholische) versnaperingen ook in Kroatië door invoering van de euro en de inflatie behoorlijk gestegen.