Column: De week van Wim!

De week van Wim

Een week die wat onze vereniging betreft stond in het teken van de verhuizing. De afgelopen weken zijn we als bestuur behoorlijk actief geweest om een nieuw onderkomen te vinden voor onze club, waar we de trainings- en verenigingsactiviteiten kunnen laten plaatsvinden.

Afgelopen donderdag kon onze voorzitter Hans Zwaard op de Buitengewone Ledenvergadering aan de aanwezige leden melden dat we ingaande 1 januari 2017 verder kunnen bij CWO in het Park ‘t Nieuwelant. Met de vertegenwoordigers van CWO zijn uitstekende gesprekken gevoerd en we zijn er van overtuigd dat het een betere samenwerking gaat worden dan de huidige. Dat laatste is natuurlijk jammer, we hebben jarenlang plezierig samengewerkt met Spirit, maar het “huwelijk” met Twist is geen gelukkige geweest en zelfs in de nadagen laten de vertegenwoordigers van Twist zich niet van hun beste kant zien.

Het voorstel om te verhuizen naar het Nieuwelant park werd uiteraard door de leden aangenomen en voorzover ik weet zal het voor het eerst zijn dat de scheidsrechtersvereniging aan de andere kant van de stad gevestigd zal zijn. Voor mijzelf is het een beetje thuiskomen, als voetballer heb ik er een jaar of dertig rondgelopen en mijn eerste wedstrijden als scheidsrechter waren op de huidige (gras)velden van CWO, in die tijd in Vlaardingen bekend als de velden van HSC.

Maandagavond is bij CWO de overeenkomst getekend en onze leden zullen nog wel verder geïnformeerd worden, zoals het er nu voorstaat zal de eerste trainings-avond op 5 januari 2017 zijn.

De wedstrijd die ik dit weekend mocht leiden was Soccer Boys tegen VDL. Beide ploegen staan er niet zo best voor en zoals verwacht werd het een spannende wedstrijd, waarbij het ook wel spannend was of we het einde van de wedstrijd voor de inval van de duisternis zouden gaan halen. Soccer Boys heeft geen verlichting rond het hoofdveld en dat werd dus een race tegen de klok, strak schema en we waren precies op tijd klaar. Een kwartier voor tijd werd de 0-1 door VDL gescoord en daar bleef het bij, punten gingen dus naar Maassluis. Het AD/Waterweg vond de wedstrijd belangrijk genoeg voor de wekelijkse wedstrijd in beeld en zo stond er een mooie fotoreportage in de sporteditie van afgelopen maandag.

De winterstop nadert, maar komend weekend toch nog een bekerwedstrijd op het programma. Daarna gaan we werken aan de verhuizing en vol energie het nieuwe jaar in. Plezierige feestdagen voor een ieder !

Wim Roozeboom