Column: Week van Wim

De week van Wim

Het was weer een week van ontmoetingen met veel oude bekenden. Vorige zaterdag op het programma XerxesDZB tegen Brielle en niet alleen op het veld en in de dugout bekenden, maar ook in de bestuurskamer. Ik vond het vooral leuk om Daan van der Ent weer eens te zien, voorzitter van Brielle en binnenkort na een kleine twintig jaar aftredend. De club zal hem gaan missen.

Vrijdagavond een reunie met een club oud GAK collega’s. Inmiddels al weer 15 jaar geen GAK meer en dan is het toch mooi dat één keer per jaar onder het genot van een hapje en een drankje de oude herinneringen weer worden opgehaald. Het werd best wel laat, maar weerhield ons niet om zaterdag al om 8.15 uur richting Rotterdam-Zuid te rijden om daar de verrichtingen te zien van de oudste kleinzoon. Koud langs de lijn, maar dat wordt snel vergeten als de wedstrijd begint. Het werd een fel bevochten 1-0 overwinning.

Daarna snel naar huis en begin van de middag richting Heerjansdam voor de wedstrijd van de plaatselijke tegen Hellevoetsluis. Wat ik heel leuk vond was dat Krijn van Noord had gevraagd of hij mee kon en dat was uiteraard geen probleem. Begreep van Krijn dat hij het voor, tijdens en na de wedstrijd prima naar zijn zin had gehad en graag nog eens mee gaat. In het begeleidingsteam van Hellevoetsluis nog steeds aanwezig Ton Lammers, oud KNVB-eredivisie scheidsrechter en nu nog steeds begeleider/rapporteur in het betaald voetbal. Ik ken hem al zeker 45 jaar en is altijd weer leuk om even bij te praten.

Aan de kant van Hellevoetsluis overigens een bijzondere trainer, namelijk Edwin de Koning. Een prima trainer en bijzonder omdat hij na ca. 10 jaar hoofdtrainer bij Rhoon, inmiddels al weer voor het 8ste jaar bij Hellevoetsluis zit en ik denk dat hij daar ook wel de 10 jaar gaat vol maken. Wie doet het hem na ! Het resultaat voor hem was overigens wat minder, Heerjansdam won volkomen verdiend met 3-0.

Zondagmiddag ging ik naar het nieuwe complex van KethelSpaland om te rapporteren bij de wedstrijd tegen SEP. Een schitterende accommodatie boven de tunnel tussen Schiedam en Delft en kan me voorstellen dat de mensen daar er enorm trots op zijn.

Ik had me stevig ingepakt met thermo ondergoed, het was tenslotte maar 3 graden en goed koud. De wedstrijd was om 2 uur begonnen en toch liep ik rond

half 3 alsnog in de korte broek. De scheidsrechter van dienst gaf na ruim 10 minuten al aan niet geheel fit te zijn, probeerde het nog even en voordat er 20 minuten waren gespeeld, haakte hij definitief af. Het was niet zo moeilijk, ik was al gesignaleerd en de trainers vonden het een goed plan dat ik de wedstrijd overnam. Alleen … geen spullen bij me en dat werd dus even improviseren, maar een kwartiertje later was ik de scheidsrechter in plaats van de rapporteur. Ondanks dat het voetbal niet zo heel erg goed was, werd het wel een spannende wedstrijd die kort voor tijd met de 2-1 in het voordeel van KethelSpaland werd beslist. De waardering voor het overnemen van de wedstrijd werd meerdere keren duidelijk gemaakt en daar blijkt dan toch maar weer uit dat we als scheidsrechter ook wel gewaardeerd worden.

Volgende week op het programma Soccer Boys tegen VDL en dat staat nu al in het teken van mogelijke degradatie, gaat dus een spannend potje worden.