De Week van Wim – seizoen 2021/2022 (4)

Nadat we vorig jaar halverwege oktober moesten stoppen met het competitievoetbal, lukte het dit jaar om door te gaan tot eind november. Maar ook nu heeft de corona onze competities ernstig verstoord en is het afwachten of we na de winterstop wel direct door kunnen gaan. Ik reken er eigenlijk op dat het wel later gaat worden.

Ondanks de beperkingen stonden er voor mij toch nog twee leuke wedstrijden de afgelopen weken op het programma, waarvan de eerste er één vorige week was voor de Westland-cup. De organisatie van dat toernooi is weer enthousiast begonnen, hopelijk gaan ze het voor elkaar krijgen om het toernooi tot een goed einde te brengen. In afwijking van de traditie worden de wedstrijd in de voorronde gespeeld bij de vereniging welke als thuisspelend staat aangemerkt, in plaats van dat alles bij de vv Naaldwijk wordt gespeeld. Ik was aangesteld bij de wedstrijd LYRA tegen Maasdijk en zo ging de rit naar De Lier met als aanvangstijd 14.45 uur. Dat betekende dus dat er niet veel oponthoud mocht zijn. Om 17.00 uur moest immers iedereen van het complex zijn. Na een leuke wedstrijd, die door velen ook als een nuttige oefenwedstrijd werd gezien, bereikte Maasdijk uiteindelijk de volgende ronde door een 1-3 overwinning.

Na de wedstrijd nog even snel de nababbel, de gebruikelijke presentjes vanuit de organisatie lagen weer klaar (ik maakte thuis weer een goede beurt met een mooie bos bloemen) en had dus een mooie middag. Als één van de weinige niet-Westlanders, ben ik er trots op dat ik toch al zolang voor dit toernooi uitgenodigd word en daar de wedstrijden mag leiden.

Was ik vorige week al gevraagd om een oefenwedstrijd bij HVC ’10 te fluiten, maar lukte dit niet omdat ik al ja gezegd had tegen de Westland-cup, kon ik dit weekend in de herhaling en mocht ik de wedstrijd HVC ’10 tegen Quick 023 fluiten. Ik heb het al eens eerder gezegd, ik kom graag in Hoek van Holland en dat komt omdat ik er veel bekenden tegenkom, de sfeer altijd goed is en het complex nu eenmaal goede oude herinneringen bij me bovenhaalt. Naast het veld staat immers de tribune die ooit jarenlang dienst deed bij mijn eigen cluppie De Hollandiaan. Bovendien betekent een bezoek aan Hoek van Holland ook een bezoek aan Het Vispaleis op de boulevard en dus gebakken vis mee naar huis nemen. Ook dit keer maakte ik uiteraard dat ritje.

Van die bekenden waren er twee niet aanwezig. De ene Leroy Smits, spits/middenvelder, was gewoon met vakantie en die ga ik nog wel een keer op het veld zien. De andere Jeffrey v/d Bos, verdediger en die ik zeker tien jaar lang heb gefloten, heeft recent door medische omstandigheden moeten afhaken. Ik hoef niet op details in te gaan, maar ik denk dat het een verstandige beslissing is, maar tegelijkertijd vind ik het ook heel jammer. Hij is een voorbeeld voor veel spelers, maar ook scheidsrechters zullen zeggen dat hij door zijn opstelling richting die scheidsrechters net iets meer krediet had.

De wedstrijd eindigde in een 5-2 overwinning voor HVC ’10 en werd door een ieder als heel nuttig gezien. Jammer dat de andere v/d Bos (broer Michael en aanvoerder van het team) zich op het oog behoorlijk blesseerde. Hopelijk voor hem gaat het meevallen. Ook na deze wedstrijd was er toch nog wel even ruimte voor een nababbel en dat was heel gezellig. Het verslag werd zoals gebruikelijk weer geschreven door Cees van der Pol en die eindigde met het volgende stukje : Wim Roozeboom vertelde na afloop dat hij deze week met pensioen ging, maar dat gold alleen voor zijn baan. Als scheidsrechter wil hij nog wel een tijdje doorgaan en de KNVB zal dat niet erg vinden. Wat zijn conditie betreft, kon hij het allemaal gemakkelijk bijbenen. Uiteraard een mooi compliment en ik hoop dat ik het inderdaad nog wel even kan volhouden. Ga mijn best er dan ook voor doen en ben niet van plan om te stoppen met als reden Corona. Positief als ik dan ook ben, ook in het nieuwe jaar ben ik voornemens om u verslag te doen van mijn wedstrijden en wat er omheen speelt. Voor nu in ieder geval ondanks alles, fijne feestdagen en een mooie jaarwisseling. Tot in 2022 !!!