De week van Wim – seizoen 2021/2022 (3)

Zaterdagavond stond voor ons weer eens een bezoek aan onze favoriete band de 3 J’s op het programma. Dit keer in het Patronaat in Haarlem en met ons bedoel ik uiteraard samen met mijn dochter en kleindochter.

Die hadden bedacht dat het wel leuk was om vooraf nog een hapje te eten en dus in Haarlem gereserveerd. Maar omdat het kort van te voren allemaal was gepland, had ik niet afgezegd en stond er ’s middags voor mij op het programma de Haagse derby tussen Duindorp en DUNO. Achteraf was ik echt heel blij dat ik niet had afgezegd en had een heerlijke middag.

Op het complex van Duindorp was het een heerlijk gezellige drukte en iedereen was positief gestemd, we gaan er een leuke wedstrijd van maken. Dat gebeurde ook en op de site van DUNO was ’s avonds al een bijzonder positief verslag te lezen over het optreden van de scheids, ondanks dat DUNO uiteindelijk met 4-1 verloor. Daar ben ik uiteraard trots op, maar moet ook zeggen dat er tussen mij en de schrijver, oud-voorzitter Rob Leenheer, een groot wederzijds respect aanwezig is.

Na een 0-1 voorsprong, verloor DUNO dus met 4-1 en eigenlijk kwam dat ook wel omdat Duindorp gewoon fysiek wat sterker was. Er is de afgelopen tijd al wat aandacht voor geweest, maar ik vond het super mooi om zelf ook mee te maken, bij DUNO in de basis Julia Kagie. Ëén van de eerste dames in ons district die met de senioren mannen meedoet en een puike wedstrijd speelde. Voetballend ziet ze het spelletje en wat indruk op mij maakte was dat ze niet ten onder ging aan dat eerder genoemde fysieke van Duindorp. Mijn enige minpuntje was dat ik dus snel richting Haarlem moest en kon dus helaas na de wedstrijd niet meegenieten van het biertje dat gedronken werd. Nou ja, het zullen er wel meer dan één geweest zijn.

Vanuit het drukke Den Haag via de N44 snel naar Haarlem en was precies op tijd. In het Patronaat was het volle bak en zat ook daar de stemming er heel snel in. Op facebook rept Jan Dulles over dynamisch en on fire, en gelijk heeft hij. De show was weer helemaal top en we waren het er na afloop over eens, over twee weken zijn ze in het Paard in Den Haag en dan gaan we weer.

Het was een lange dag geweest want in de ochtend had ik nog even genoten van een stukje VFC JO12 en VFC JO19, de teams waar mijn kleinzoons in spelen en ruim na middernacht lag ik dus pas in bed. Nu had ik vrijdag ja gezegd tegen de KNVB om in te vallen op zondag en zodoende stond er nog een wedstrijd op het programma, te weten Dubbeldam tegen SC Gastel. Helemaal uitslapen zat er dus niet in.

Een wedstrijd van nog echte zondagverenigingen en dat was best te merken, ook hier was behoorlijk wat publiek aanwezig. De sfeer was niet te vergelijken met zaterdag, maar de wedstrijd was wel vermakelijk, zeker door het scoreverloop. De bezoekers zijn in de afdeling de gedoodverfde favoriet voor de titel en speelden een prima eerste kwartier. Toch stond het bij rust 3-0 voor Dubbeldam en dat kwam eigenlijk doordat ze de kansen die ze kregen ook meteen wisten te benutten.

In de tweede helft keerde het en snel werd 3-1 gemaakt en uiteindelijk vlak voor tijd de terechte gelijkmaker. Al met al dus een spannende wedstrijd, maar jammer was dat respect onderling soms een beetje uit het oog werd verloren en als dieptepunt een teammanager op de bank bij de thuisclub, die ook als scheidsrechterontvanger functioneerde, en zich wat beledigende termen liet ontvallen op het moment dat ik een blessure simulerende speler buiten het speelveld de zgn. blessure liet behandelen.

Nou ja, mijn collega-scheidsrechter die de wedstrijd van Dubbeldam volgende week mag fluiten heeft dan geen last van hem. Overigens ontvangst voor en na de wedstrijd was dik in orde bij Dubbeldam.

Volgende week beker, maar mijn bekerwedstrijd staat pas gepland op dinsdag 23 november a.s. en dat betekent een vrij weekend. Wel staat nog op het programma op 16 november a.s. de aftrap van de Westland cup, LYRA tegen Maasdijk. Uitgaande allemaal natuurlijk dat we kunnen blijven voetballen en de corona ons niet weer laat stoppen.

U verneemt het wel weer, tot een volgende week !