De week van Wim – seizoen 2021/2022 (2)

Het was een druk voetbalweekje. Op maandag begon het met de themabijeenkomst van de KNVB, voor mij bijna als gebruikelijk bij BVCB. Hieraan voorafgaand op zondag al digitaal de spelregeltoets en dat vind ik wel een goed initiatief. Minder is dat de avond dan niet zo gevuld is en dan ook eigenlijk binnen een uur al gedaan was.

Dinsdag stond voor mij op het programma de bekerwedstrijd Westlandia 1 tegen Heinenoord 1 en misschien niet helemaal verwacht maar de thuisclub won met 4-2. Ik had het goed naar mijn zin en moet daarbij zeker vermelden dat Westlandia beschikt over een prima lichtinstallatie en ik hierdoor de wedstrijd zonder problemen kon volgen. Er werd goed en snel gevoetbald, mooie goals gescoord en ook voor mij dus een mooie avond.

De dag erna had ik mijn kleinzoon beloofd hem naar de training te brengen en daarna weer thuisbrengen. Hij speelt bij VFC en dat kwam dit keer goed uit. Ik maakte van de gelegenheid gebruik om naar de bekerwedstrijd te kijken van VFC zo 1 tegen RAS. Dat was een beetje ongelijke strijd en VFC won met heel veel gemak, het werd uiteindelijk 11-0 en van enige spanning was dus geen sprake.

Donderdag is onze vaste trainingsavond bij de scheidsrechtersvereniging en dat was dit keer een beetje teleurstellend. Slechte opkomst, dat kan beter mannen ! Zelf deed ik rustig aan, had de dinsdagavond wedstrijd nog een beetje in de benen en ja, ik word toch ouder en moet dus wel een beetje voorzichtig zijn met die onwillige spieren.

Gelukkig had ik er op zaterdag geen last meer van en ging de reis naar Bleiswijk voor de wedstrijd Soccer Boys 1 tegen Te Werve 1. Dat werd een teleurstelling en in geen velden of wegen te vergelijken met de wedstrijd van dinsdag. Dat had niks te maken met Soccer Boys, prima vereniging met dito ontvangst en ook in het veld een team met discipline. Nee, het probleem zat hem in Te Werve. Ik heb daar een paar jaar terug een behoorlijk probleem mee gehad, het werd zelfs landelijk nieuws en denk dat ik niet uitgebreid hoef te vertellen wat er gebeurde. De meeste lezers zullen het wel weten en je zou veronderstellen dat na zo’n incident een vereniging de stinkende best zou doen om dergelijke aandacht te voorkomen.

Helaas moest ik constateren dat dit niet zo is en in het veld gedroegen de spelers zich zeer ongedisciplineerd, hadden overal commentaar op en tot mijn ongenoegen waren er achter mijn rug twee incidenten, waar ik dus van baalde en niet de vinger op kon leggen. Wel kon ik in de tweede helft een geval van ernstig onsportief gedrag wel waarnemen en maatregelen nemen. Nadat een speler van Soccer Boys in het strafschopgebied van Te Werve van achteren onderuit was gehaald en ik de overtreder geel had gegeven en voor strafschop had gefloten, bleef de Soccer Boys speler geblesseerd op de grond liggen. De nummer 4 van Te Werve, welke bij de situatie helemaal niet betrokken was, pakte de bal en schoot hem van dichtbij uit zijn handen, hard en bewust op het lichaam van de op de grond liggende speler. Gelukkig niet tegen het hoofd, anders had het nog veel ernstiger kunnen aflopen. Het mag duidelijk zijn, ik heb hem met rood van het speelveld verwijderd.

De trainer van Te Werve liet in zijn reactie op Haaglanden Voetbal optekenen dat hij geen goed woord over heeft over het optreden van de scheidsrechter en liet dus na om de schuld te zoeken bij zijn eigen spelers. Ik keek het vandaag nog eens na en zag dat twee weken terug Te Werve ook al met veel geel en rood van het veld stapte. Ben dus bang dat het geen incident is en er niet veel geleerd is. Deze scheidsrechter heeft dus geen goed woord over het optreden van de spelers van Te Werve.

Komende week staat op het programma Binnenmaas 1 tegen Alexandria ’66 1 en ik ga daar weer gewoon positief naar toe en kijk in ieder geval weer uit naar het ontmoeten van diverse bekenden bij beide verenigingen.

Tot een volgende week !