De week van Wim – seizoen 2021/2022 (1)

Het heeft weer even geduurd, de corona speelde ons behoorlijk parten, maar we zijn weer begonnen. Ik denk dat velen er naar uit hebben gekeken en inmiddels alweer een paar weken genieten.

Zelf heb ik er de gebruikelijke drie beker wedstrijden opzitten en zaterdag begon gelukkig de competitie weer. Maar eerst ’s ochtends naar het complex van CION, waar de dames hun wedstrijd gingen spelen tegen MSV ’71. Daar was natuurlijk een reden voor, want mijn kleindochter speelt in Dames 1 van CION en begeleid door een heerlijk zonnetje genoten mijn vrouw en ik van de prestaties van de dames.

Na het afbreken van de competitie medio oktober vorig jaar, heb ik nog wel even nagedacht over wat te doen, maar op basis van mijn eerder genoemde bekerwedstrijden en het toch wel gezellig is om op donderdag te gaan trainen met de collega scheidsrechters, was ik snel om. Ik ga er nog een jaar voor en misschien dan nog wel eentje, zou toch mooi zijn om de 25 jaar vol te maken.

Mijn openingswedstrijd voor de nieuwe competitie was Berkel tegen SVC ’08 en werd gespeeld op een prachtig echt grasveld, wel een verademing hoor. Maar goed, ik ben met echt gras opgegroeid en zal er door menig jongeren wel anders over gedacht worden. Berkel is een prima vereniging, de ontvangst en begeleiding was dik in orde en in de rust kwam ik collega scheidsrechters Michael Medina en Hans Knüppe nog tegen en dat werd een gezellig babbeltje.

SVC ’08 is ook zo’n vereniging waar ik graag kom, vooraf altijd extra tijd nemen voor even bijpraten met Kees Wenneker en andere mensen van de vereniging. Dat zat er nu niet in, want de wedstrijd werd tenslotte in Berkel gespeeld en wel bijzonder, er kwam niemand van SVC ’08 in de bestuurskamer. Viel me eigenlijk wel wat tegen.

Hoewel ik het dus een prima vereniging vind, zijn er twee mensen bij SVC ’08 waar ik waarschijnlijk nooit vrienden mee zal worden. De eerste is de verzorger Maurice Oosterbaan, waarvan ik me niet kan herinneren dat ik hem ooit iets heb misdaan, maar vrijwel iedere wedstrijd botsen we. De ene keer overigens wat heftiger dan de andere keer. Zaterdag meende hij weer van alles tegen me te kunnen zeggen, was het duidelijk met van alles niet eens en ja, dan is het ook een keer genoeg. Ik liet het maar bij geel, het bleek voldoende, want ik had geen last meer van hem.

De andere is Jaap Lolkema, in functie de vice-voorzitter van de club, maar hij schrijft ook de verslagen van het standaard team en die worden dan steevast geplaatst op Haaglanden Voetbal. Zo ook dit weekend. Jaap zag een andere wedstrijd dan ik, dat is geen probleem, maar bij verlies gedraagt hij zich wel een beetje als een huilebalk. Niet de prestatie van het team van SVC ’08 is de reden van de nederlaag, maar is het de schuld, zoals gebruikelijk, van de scheidsrechter. Daar kijk is natuurlijk allang niet meer van op, maar dit keer ging hij wat verder: hij had het over “de zoals altijd warrig leidende scheidsrechter Roozeboom”.

Nu wordt dat warrige in de meeste verslagen, bij wie dan ook, bijna nooit verder omschreven, dus kan je afvragen wat je er mee aan moet. Merkwaardiger is natuurlijk als je mijn verslagen er op naslaat dat als SVC ’08 wel de punten pakt, ik in het verleden helemaal niet warrig ben geweest. Ik moet dus nogal lachen om dat “zoals altijd”. Maar goed, ik respecteer de mening van Jaap en hoop dat hij die van mij ook respecteert.

Overigens was zijn andere kritiek dat ik nogal wat toeliet van de spelers van Berkel en dat dit de nodige blessures heeft opgeleverd. Natuurlijk ben ik dat niet met hem eens,

maar ook uit het eigen beeldverslag dat zondag al op de site van SVC ’08 stond, was hier niets van te merken. Door een doelpunt in de laatste minuut van de blessuretijd, won Berkel overigens met 2-1 en dat zal de werkelijke pijn wel zijn geweest. De KNVB vraagt in de app tegenwoordig naar het eigen spelplezier en dat was voor mij ruim voldoende.

Volgende weer op het programma Rozenburg tegen Spirit en ook dat betekent weer veel bekenden tegenkomen en hopelijk weer een leuke wedstrijd. Tot volgende week !