De week van Wim!

Afgelopen week lag hij weer in de brievenbus, Het Voetbaljournaal. Een mooie huis aan huis krantvoor Vlaardingen/Maassluis, waarin alle voetbalverenigingen uit onze regio aan het woordkwamen, ook die van Schiedam.

Alle? Nee, helaas ontbrak er eentje en u begrijpthet meteen, er was geen aandacht voor de Scheidsrechtersvereniging, er kwam zelfs geenscheidsrechter aan het woord. Nu hoeven we nietin de schijnwerpers, maar in het kader van de Week van de Scheidsrechter was het natuurlijk welleuk geweest om een klein beetje aandacht te krijgen. Naar mijn mening een behoorlijk gemistekans.

De vereniging waar ik zaterdag op bezoek ging(VVGZ) had zich er wel goed op voorbereid en allescheidsrechters kregen van de vereniging een presentje. Ook de sportmensen van het AD in onzeregio stonden er bij stil en ik werd gebeld voor een kort interview. Donderdag 10 oktober stond er een mooi artikel in de krant geschreven door Jorrit van Trigt en toen dacht ik, zo kan het dus ook.

In het gesprek kwam ook mijn wedstrijd van vorigeweek ter sprake en dat was VVGZ tegen DCV enJorrit vroeg naar mijn ervaring. Natuurlijk was het door het slechte weer al een troostelozebedoening, maar zonder toeschouwers was het helemaal een saaie boel. Overigens hadden de mensen van VVGZ het prima geregeld en voldeedhet volgens mij volkomen aan de richtlijnen zoalsdeze op dit moment voor het spelen van amateur-wedstrijden zijn gesteld. Niet echt leuk, maar okéwe spelen nog.

De wedstrijd zelf was behoorlijk eenzijdig en DCV had geen kind aan de thuisclub en ging er dan ookmet een 0-4 overwinning vandoor. Overigens had het nog wel veel meer kunnen zijn, dat vond VVGZ in haar eigen verslag ook, maar als er dan tochergens van genoten moest worden die middag, was het in ieder geval van het prima spel van de bezoekers.

De laatste tijd is er nogal wat te doen over wat nu hands is en wat niet. Veel discussie en het lijkt er niet eenvoudiger op geworden. De aanvoerder van VVGZ had er zaterdag nog een nieuwe variant bij. De bal werd in het strafschopgebied met de hand geraakt, terwijl hij die hand boven het hoofd had. Voor mij duidelijk, een strafschop, maar de aanvoerder dacht er anders over. Hij had de balniet met zijn hand geraakt en kijk bestescheidsrechter, je ziet ook geen afdruk ! Ik heb het maar zo gelaten en toen hij na de wedstrijd er weer over begon, heb ik het afgedaan met de opmerking dat er echt in de regels nergens staatdat het pas hands is als je een afdruk ziet.

Het blijft op dit moment iedere week afwachten of jouw wedstrijd doorgaat en niet uitgesteld wordt in verband met corona-perikelen, maar op het programma voor mij staat zaterdag Charlois tegenDeltasport en midweeks nog een inhaalwedstrijd, t.w. HVC ’10 tegen Soccer Boys. Hopelijk valt daardus de volgende week weer wat over te melden.