De week van Wim:

Het was alweer een poosje geleden, maar het afgelopen weekend was weer eens zoals ik het graag zie. Op vrijdag avond naar een concert van onze favoriete band de 3 J’s, dit keer samen met mijn dochter en kleindochter gingen we naar de Goudse Schouwburg. Ondanks de corona-beperkingen en dus slechts 200 man in de zaal, was het weer een mooie avond en werd genoten van de muziek van de mannen uit Volendam.

De zaterdag stond weer als vanouds in het teken van voetbal. Om kwart voor 9 de wedstrijd van mijn jongste kleinzoon bij Victoria’04 en met zijn team JO-11 speelde hij een spannende wedstrijd tegen de leeftijdgenoten van CWO. Het werd uiteindelijk 5-4 en het was weer een klein feestje om die mannetjes weer aan het werk te zien.

Direct er na een veld verderop en om half 11 ging de wedstrijd van start van mijn oudste kleindochter die na een paar jaar te zijn gestopt, nu weer is gaan voetballen bij CION en als tegenstander had het damesteam van Zuidland. Ondanks dat de conditie nog wel even wat verbeterd moet worden, ging het haar op de vertrouwde links back positie prima af en toeval of niet, ook zij won haar wedstrijd met 5-4.

Voor mijzelf stond ‘s middags op het programma de 3e bekerronde en ik was te gast bij Neptunus/Schiebroek tegen HVV. Natuurlijk vind ik het leukste aan het scheidsrechteren dat ik die wedstrijd mag fluiten, maar bijna net zo leuk is dat ik vrijwel altijd wel ook (oude) bekenden tegenkom en soms uit onverwachte hoek. Ook dit keer was het hier het geval en kwam ik Han van Leeuwen tegen, die tegenwoordig trainer is van het 2e team van Neptunus/Schiebroek, maar in Vlaardingen vooral bekend is van zijn periode als trainer bij DVO’32.

Zelf ken ik Han van mijn periode toen ik in de junioren voetbalde bij de v.v. Vlaardingen (dat later opging in Deltasport) en hoewel hij er zelf wel bescheiden onder blijft, hij kon aardig “ballen”. Helaas veel te kort, want door een ongeval raakte hij zwaar geblesseerd, maar gelukkig bewees hij zich later dus als succesvol trainer. Op de foto hieronder ziet u hem staan helemaal links en zeker de oudere scheidsrechters onder ons herkennen op de foto nog wel een speler die later een succesvol scheidsrechter werd, 3e van rechtsboven zien we onze Jan Vink.

Overigens de wedstrijd tussen Neptunus/Schiebroek en HVV leek lang te eindigen in een 0-1 overwinning voor HVV, echter in de slotseconden wist Neptunus/Schiebroek toch de gelijkmaker te scoren en eindigde een leuke wedstrijd in een gelijkspel. Ik had Han beloofd de kaarten op zak te houden (de eerste 2 bekerwedstrijden was dat gelukt), maar zaterdag waren er toch een paar nodig.

Komend weekend gaat de competitie weer van start en hopelijk gaat dat zonder al te veel hobbels, al zullen we met de corona toch wel rekening moeten houden met het gegeven dat er af en toe wel eens een wedstrijd uitgesteld gaat worden. Voor mij op het programma in

ieder geval Rozenburg tegen Binnenmaas en ook dat betekent weer behoorlijk wat (oude) bekenden ontmoeten. Tot de volgende week !