De week van Wim:

Het zal 1962 geweest zijn, ik was 8 jaar en woonde aan de Mozartlaan in Vlaardingen. Ik zat op de Prinses Wilhelminaschool aan de Floreslaan en een stukje verderop was het voetbalveld van Fortuna Vlaardingen. Al snel trok dat mijn aandacht en stond ik vele zondagen achter het doel om de wedstrijden te zien van Fortuna Vlaardingen, het was immers wel betaald voetbal!

Ik herinner me nog een hoop namen uit die tijd, maar het meest sprak me toch wel Jan Bouman aan. Een geweldige voetballer, die later ook nog eens drie seizoenen in de Eredivisie speelde bij Sparta. Volgens mij beeindigde hij zijn carriere begin jaren 70 en bleef hij een bekende Vlaardinger.

Hoewel hij natuurlijk een op en top Fortuna-man was, bleef hij ook de club trouw na de fusie tot Victoria ’04 en als scheidsrechter trof ik hem regelmatig in de bestuurskamer waar hij jarenlang de rol van gastheer voor de vereniging op zich had genomen.

Afgelopen donderdagavond werd ik benaderd door Bjorn Visser van Victoria ’04 of ik wilde fluiten op het tournooi “onder 11” met aanwezigheid van talentvolle jeugd van diverse BVO’s. Ondanks dat ik zaterdag een bekerwedstrijd had, ging ik de uitnodiging graag aan, het tournooi is immers vernoemd naar Jan Bouman.

Onder heerlijke weersomstandigheden floot ik mijn wedstrijdjes en tussendoor sprak ik uiteraard even met Jan zelf. Ondanks dat de jaren gaan tellen en er onderweg best wel wat gebeurt, ziet hij er nog steeds piekfijn uit en blijft hij een gentleman. Ik weet het wel zeker dat hij genoot van die mooie dag. Overigens was het natuurlijk ook gewoon leuk om bij Victoria ’04 te zijn en de nodige bekenden tegen te komen. Compliment aan Bjorn en de overige organisatie, het tournooi was super.

Mijn bekerwedstrijd van afgelopen zaterdag ging tussen NSVV en Heinenoord, een derby in de Hoeksche Waard en eindigde in een 0-2 overwinning voor de bezoekers. Ondanks dat het om een “burenruzie” ging, lieten de spelers zaterdag zien dat deze derby’s ook gewoon heel leuk en sportief kunnen zijn. Ik ben er zeker van dat het aanwezige publiek een uitermate leuke wedstrijd heeft gezien.

Hopelijk volgende week ook zo, dan ben ik bij Neptunus/Schiebroek tegen HVV !