De week van Wim:

De week van Wim

Misschien schop ik wel enkele mensen tegen de schenen, maar ik ga het toch zeggen. Ik stoor me de laatste tijd nogal aan de demonstraties tegen corona, volgens de demonstranten zijn de maatregelen allemaal niet nodig, de ene complot theorie na de andere wordt gelanceerd en zo kan je nog wel doorgaan. Maar wat me het meeste stoort is dat het Algemeen Burgerlijk Collectief maar blijft beweren dat het een Collectief is van het Nederlandse Volk. Nou dat is natuurlijk een breed misverstand en om het maar dichtbij te houden, ik sta niet achter hun acties die regelmatig toch tot onregelmatigheden leiden.

Dat veel meer mensen wel begrip hebben voor de maatregelen die vastgesteld zijn, bewijst de voetbalwereld. De afgelopen drie weekenden ben ik op pad geweest bij verschillende verenigingen en overal was veel inzet vanuit de verenigingen om weer op een veilige manier het spelletje te spelen. Nergens hoor je een wanklank en ook de bezoekers houden zich strikt aan de regels en ik heb niet ervaren dat men het erg vind om te registreren. Natuurlijk kost het allemaal wat meer energie, maar nergens een geluid wat aansluit bij de opvattingen van het ABC.

Nu kan je zeggen dat mijn drie waarnemingen beperkt zijn, maar ook van de collega’s hoor ik het zelfde en zie je op tv een correcte uitvoering van wat er in de protocollen mee bedoeld is. Wellicht dat er toch eens wat meer aandacht kan komen voor deze bereidheid, dan een paar van die dwazen voortdurend in de schijnwerpers te plaatsen.

In mijn vorige column had ik het over de opkomst bij onze trainingen en nog steeds is die goed te noemen. Uiteraard is het in deze periode soms wat minder door de inzet van onze scheidsrechters bij de oefenwedstrijden, maar ik zie nog steeds een stijgende lijn ten opzichte van wat het in voorgaande jaren is geweest. Al jaren sluiten we onze training af met wat dollen en vaak is dat latjetrap. Nou ja dollen, soms gaat het bloedserieus en afgelopen donderdag hadden we met Yusuf een verrassende winnaar.

Zaterdag was de officiële start van het bekerprogramma en ik was aangesteld bij Sparta (AV) tegen Antibarbari. De laatste een zondagvereniging en daarom werd er gespeeld op het ongebruikelijke tijdstip van 17.30 uur.

Ondanks dat de wedstrijd bij Sparta in Rotterdam werd gespeeld, waren er ook een paar voor mij bekende Vlaardingers onder het publiek aanwezig en dat is natuurlijk altijd leuk. Hoewel Sparta (AV) de wedstrijd met 4-1 won, liet het team van Antibarbari (dat volledig uit studenten bestaat) zien dat het ook behoorlijk goed kan spelen en was de uitslag naar mijn mening wel verdiend, maar ook een beetje geflatteerd.

Komend weekend op het programma een mooie derby in het bekertournooi, t.w. NSVV tegen Heinenoord. Tot een volgende week!