Column: Wim Roozeboom, De week van Wim!

Zaterdag 7 maart j.l. stond op het programma de wedstrijd SVS 1 tegen NSVV 1. In de week erna maakte ik me nog een heel klein beetje druk om een rapporteur, die ongetwijfeld zijn best had gedaan, maar liet blijken dat hij toch de nodige moeite had met de spelregels. Erg lang bleef het niet hangen, want de vrijdag erop ging ik op vakantie richting Curacao.

Het werd een prachtige vakantie, ondanks de beperkingen die al merkbaar werden en wat wel een beetje tegenvaller was dat we vijf dagen eerder naar huis moesten. Achteraf waren we natuurlijk wel blij dat we zonder veel problemen thuis kwamen en in de weken er na bleek wel hoeveel moeite sommige vakantiegangers moesten doen om dit ook voor elkaar te krijgen.

Had ik voor de vakantie nog de verwachting dat ik drie wedstrijden ging missen, bleek al snel dat er helemaal geen wedstrijden meer gespeeld gingen worden en was het seizoen 2019/2020 einde verhaal. Geen voetbal meer, vervelend maar er gebeurden natuurlijk veel ergere dingen en dus zat er niks anders op dan er in te berusten.

Nadat we een poosje op ons zelf waren aan gewezen, kon vanaf begin juni weer de training opgepakt worden en daar had de corona-crisis voor onze scheidsrechtersvereniging toch een onverwachte wending. Prima opkomst en gemiddeld toch wel een verdubbeling van het aantal mensen dat kwam trainen. Het was duidelijk, de sociale contacten werden behoorlijk gemist en op de clubavond goedgemaakt.

Nadat het trainen weer was toegestaan, kwam er een paar weken terug ook weer de mogelijkheid om wedstrijden te gaan spelen. Weliswaar onder strikte voorwaarden, maar het begin was er. Ik had zelf al ruim voor de corona-perikelen aan DUNO in Den Haag toegezegd om op 15 augustus te komen fluiten en keek daar erg naar uit. Niet alleen voor die wedstrijd, maar ook om veel bekenden daar tegen te komen. De dag voldeed ruim aan de verwachtingen, prima organisatie en verzorging en maakte ik een praatje met veel mensen van DUNO die ik alweer een poosje niet gesproken had. Na het weekend nog verrast door een mooi stukje op de site van DUNO, geschreven door de ere-voorzitter Rob Leenheer. Er werden drie scheidsrechters in het zonnetje gezet en ik was er één van.

Afgelopen zaterdag ging de reis van Hoek van Holland voor een wedstrijd tussen HVC ’10 en Schipluiden. Ook HVC ’10 is zo’n vereniging waar je met veel plezier naar toe gaat en ook daar tref ik veel bekenden. Zowel vooraf als achteraf ook nu weer heel gezellig.

Ik heb het de mensen in Hoek van Holland al vaker gezegd, ik moet vanmiddag nog een foto maken en steeds vergat ik het. Zaterdag had ik me stellig voorgenomenom het niet te vergeten en het eerste wat ik deed bij de warming-up was die bewuste foto nemen. Nou ja, ik heb hem laten nemen door Jeffrey van den Bos, speler van HVC ’10.

De foto is voor mij een beetje jeugdsentiment (hij staat hieronder) en dat komt omdat de tribune afkomstig is van het complex van mijn jeugdliefde De Hollandiaan. Nadat wij in 1989 gingen fuseren met Satelliet, werd het complex aan de spoorkant in het Park ‘t Nieuwelant verlaten en kregen we het verzoek van Hoekse Boys (nu HVC ’10) of zij de tribune mochten overnemen en weer opbouwen in Hoek van Holland. Het gebeurde en hij staat er nog steeds. Zoals u ziet hebben ze hem prachtig opgeknapt en ruim 30 jaar later nog steeds het aanzien waard.

Volgende week begint het bekertournooi weer en mag ik naar Sparta (AV) 1 tegen Antibarbari 1. Tot mijn volgende week !