Column – De week van Wim

Het seizoen 2019-2020 is alweer halverwege. Ik was na vorig seizoen gestopt met rapporteren voor de KNVB en dacht daarmee wat meer tijd te hebben voor mijn column en het kijken naar wedstrijden van collega-scheidsrechters van onze vereniging.

In de praktijk is dat tot nu toe een beetje tegengevallen, maar goed we zijn de jaarwisseling weer voorbij en daar horen goede voornemens bij en dus begin ik maar met een nieuwe column en hopelijk binnenkort wat meer aandacht voor die collega’s. Tot nu toe is dat helaas gebleven bij een half uurtje Remco B. en dat kwam ook nog omdat hij de wedstrijd voor mij floot bij Binnenmaas. Was overigens niks mis mee en ik vond dat hij het goed deed.

Trouwens over die jaarwisseling, uiteraard wens ik een ieder een mooi en sportief 2020. Als vereniging zijn we weer gestart met het trainingsweekend, dit keer naar Landal Duc de Brabant en uiteraard een groot dank je wel aan de ING voor het voor een groot deel sponsoren van dit weekend en aan André W. voor het organiseren. Ik heb begrepen dat het weer een succes was.

Het is ook weer de periode van het opmaken van de jaarverslagen en op financieel gebied kan nu al gemeld worden dat het een prima jaar was, we staan er gezond voor en qua ledental gaat het ook prima. Een enkeling valt af, maar gelukkig is er ook voldoende aanwas en dat zorgt er voor dat de trainingsopkomst toch best wel aan het verbeteren is.

De winterstop zit er bijna op en er wordt al weer flink geoefend. Afgelopen zaterdag was ik zelf bij Naaldwijk tegen Honselersdijk, welke werd gespeeld in het kader van de Flynth Westland Cup. Ook daar wordt steeds eerder begonnen met het tournooi om te voorkomen dat ze aan het eind van de rit in tijdnood komen door het uitlopen van de (na-)competities. Ontvangst en verzorging waren weer als van ouds en de wedstrijd kende een verrassend verloop. De derdeklasser Naaldwijk wist de eersteklasser Honselersdijk verdiend te verslaan met 2-0 en ik had zelf een leuke middag.

Nu weet ik dat wedstrijdverslagen altijd flink gekleurd zijn en ze doen me ook niet zo veel, maar bijzonder was toch om op de site van Honselersdijk de reacties te zien op twitter van een collega-scheidsrechter en mij bij het toekennen van de 1-0 een eigenwijze scheids noemde en ook de nodige kritiek had even later op mijn beslissing om een strafschop te geven aan Naaldwijk. Ik weet het, ik moet het maar negeren, maar blijf het toch niet zo netjes vinden van een collega.

Komend weekend eerst nog een bescheiden inhaal programma en volgende week gaan we dan weer voluit beginnen. Zelf ga ik oefenen bij VFC tegen Full Speed en hoop natuurlijk dat het een leuke wedstrijd wordt, in ieder geval een mooie afwisseling voor het alleen maar trainen in deze periode.

Tot een volgende keer !