Column: Wedstrijd verslag van Wim Roozeboom

SVC ’08 1 tegen DSO 1 zaterdag 19 oktober 2019

Afgelopen zaterdag mocht ik de wedstrijd tussen SVC ’08 tegen DSO leiden. Een topper in de 2e klasse C en toeval wilde dat afgelopen seizoen de wedstrijd ook onder mijn leiding stond.

Vooraf veel bekenden en de sfeer was goed. Ook de radio-verslaggever was dezelfde als de vorige keer en niets stond een leuke middag in de weg.

Dat werd het ook, zeker voor de neutrale toeschouwer, want het eindigde in 5-5 met veel publiek. Volgens de insiders kwam dat overigens omdat de vv Scheveningen niet speelde.

In de wedstrijd gebeurde van alles en uiteindelijk eindigde het met veel hectiek. Dat was de eerste helft niet verwacht, we gingen rusten met 2-2.

Al heel snel in de tweede helft scoorde SVC ’08 de 3-2 en sloeg de vlam in de pan omdat de assistent-scheidsrechter van DSO vlagde voor buitenspel. Mijn waarneming was van niet en dus keurde ik de goal goed. Volgens heel DSO mijn 2e fout, ik had immers in de eerste helft ook al een strafschop gegeven aan SVC ’08, ten onrechte vonden ze uiteraard.

De wedstrijd kantelde echter weer en in de loop van de tweede helft liep DSO weg naar 3-5. Niets aan de hand zou je als supporter van DSO denken, maar SVC ’08 dacht daar natuurlijk anders over. De mouwen werden nog eens opgestroopt en kort voor tijd werd de 4-5 binnengeschoten.

De klok stond al op 90 en bij een diepe bal van SVC ’08 werd de bal gekopt door een aanvaller, maar mijn waarneming was dat de bal nog licht werd geraakt door een verdediger en ondanks het achterbal advies van de assistent-scheidsrechter, gaf ik een hoekschop. Mijn derde fout die middag volgens heel DSO.

U begrijpt het natuurlijk, uit de hoekschop werd de 5-5 gescoord en de thuisclub vierde feest.

In de slotseconden dacht Tim Lamboo van DSO nog een vrije schop rond het strafschopgebied te kunnen forceren, maar zijn schwalbe leverde niet meer op dan een gele kaart voor hemzelf.

De druiven waren zuur bij DSO en spits Remon van Bochoven liet zich behoorlijk gaat met zijn taalgebruik. Niet acceptabel en ook dus geel. Waarschuwing genoeg zou je zeggen, maar na mijn laatste fluitsignaal deed hij het dunnetjes over en volgde nog een gele kaart, met rood als logisch vervolg.

Kort geleden was het de week van de scheidsrechter, maar van enige respect was niet veel te merken. In het AD ging van Bochoven vervolgens helemaal los en er volgden uitspraken als “die man mag niet meer fluiten”, “hij heeft de wedstrijd verpest” en “ik ga nog wel verhaal halen”.

Nu fluit ik naar eer en geweten, er zal best weleens een foutje gemaakt worden, maar zo bont? Dat kon ik zelf niet echt geloven. Nu heeft SVC ’08 een fantastische camaraman die elke wedstrijd filmt en dat moet dan maar uitkomst brengen.

Vandaag zag ik de samenvatting en mijn goede gevoel van zaterdag keerde weer helemaal terug. Ik denk dat Remon van Bochoven (en de overige DSO’ers) toch beter eerst naar de beelden had kunnen kijken. Had hem twee gele kaarten en een uitsluiting gescheeld.

Natuurlijk ben ik een beetje gekleurd en kunt u altijd zelf oordelen, derhalve via deze link is de samenvatting terug te vinden. https://www.youtube.com/watch?v=DAQJO95k59E

Overigens was het in Wassenaar wat mij betreft gewoon heel gezellig, zoals altijd met Kees Wenneker die de gasten voortreffelijk ontvangt en had ik weer een fantasties gesprekje met de inmiddels 79-jarige Henk Groen, die al 45 jaar de hoofdsponsor van de club is.

Volgende week weer gewoon nieuwe ronden, nieuwe kansen met op het programma Soccer Boys tegen HVC ’10.