Michael Mastenbroek terug van Champions League avontuur.

Ons lid Michael Mastenbroek was door de KNVB uitgenodigd om afgelopen week bij de kwalificatie ronde van de Champions League Futsal als time keeper te fungeren.

Heel de week van maandag tot en met zaterdag heeft Michael zich met zijn collega’s ingezet om het toernooi tot een goed einde te brengen. Bij zo’n kwalificatie toernooi zijn 4 scheidsrechters aanwezig, een scheidsrechter observer en een Deligated van de UEFA, DE scheidsrechter kwamen uit Wit-Rusland, Duitsland, Israel en San Marino.

Op maandag werden alle scheidsrechters in het hotel verwacht om daar vanaf 18:00 uur samen met elkaar te eten en vanaf dan als groep samen te werken, Na het diner stond er een trip naar de sporthal in Zwaag op het programma, Daarbij wordt het speelveld gecontroleerd en of alles aanwezig is ook de kleedkamers worden dan bezocht. Na het bezoek aan de sporthal gingen wij met ze alle naar het hotel van de teams daar wordt dan een meeting gehouden met daarin wat protocols tot spelers lijsten, paspoorts, procedures etc. Hierbij wordt ook voor heel het toernooi de keuzes gemaakt wie in welke kleding speelt.

Dinsdag werden we verwacht om te ontbijten om 09:00 uur na het ontbijt stond een Referee meeting op het programma daar maak je afspraken met elkaar, Na deze meeting heb je tijd voor jezelf, om 13:00 uur staat de lunch op het programma en vanuit daar ga je je voorbereiden op de wedstrijden, zo’n 2 uur van te voren stap je met zijn alle de bus in richting de sporthal.

Op woensdag is het gelijk aan dinsdag, het ziet er grote deels hetzelfde eruit alleen bij de referee meeting krijg je de beelden te zien van de wedstrijden die gespeeld zijn, daarin krijg je clips te zien van wat je goed of wat je beter kan doen, het zijn 9/10 keer dat je dingen niet heb waargenomen of dat je positioneel niet goed stond bij zulke situaties. Tijdens de lunch kregen wij altijd een pasta maaltijd en na de wedstrijd een salade maaltijd.

Op donderdag was het een vrije dag wij zijn met alle scheidsrechters s’ochtends Volendam in geweest, en S’middags hebben we een rondvaart door Amsterdam heen gedaan, we willen tenslotte laten zien hoe Nederland er een beetje eruit ziet.

Vrijdag was het de dag van de ontknopingen iedere ploeg had 2x gespeeld, 2 ploegen stonden op 6 punten en 2 ploegen op 0 punten. Iedereen die mee deed aan deze kwalificatie wil winnen en zo werd vooraf ook al gezegd het gaat een stress volle dag zijn, Dat was het ook en inderdaad iedereen wil winnen, De eerste wedstrijd was nog rustig maar de 2e wedstrijd was het gekkenhuis een vol gepropte sporthal, heel erg sfeervol, het Thuisteam stond in de finale tegen de Engelse Landskampioen Hovocubo – London.

De strijd was er de scheidsrechters zijn er klaar voor het team is er klaar voor, We hebben de wedstrijden alle 6 tot een goed einde geleid, De moeilijkste wedstrijd was de laatste vanwege de scoreverloop de druk van de mensen op de banken, de spelers die onrustig waren de overtredingen. Het is een belevenis om zoiets mee te maken, je neemt dingen mee die je nooit mee maakt.

Het is voor Michael een week geweest met veel informatie maar ook een hele leerzame week vooral het manier van leiden van wedstrijden en vooral het preventief aanwezig zijn als scheidsrechter het van te voren al duidelijk maken wat je wilt.