Clay Ruperti geeft clinic aan Vlaardingse scheidsrechters.

Afgelopen donderdag 20 december heeft betaald voetbal scheidsrechter Clay Ruperti namens de COVS en de KNVB een clinic gegeven aan de scheidsrechters van Vlaardingen.

Clay startte zijn clinic met wat te vertellen over zichzelf wie hij was wat hij deed en hoe hij tot dit niveau is gekomen, Hij vertelde met behulp van wat beelden hoe hij zich door de jaren heen naar boven heeft  gewerkt. Hier liet hij ook beelden zien hoe hij communiceert met spelers en zijn assistenten hier kwamen vanuit de groep best wel wat vragen waardoor er een leuke interactie kwam tussen Clay en de groep.

Vervolgens ging Clay verder met behulp van beelden over de onderwerpen hands en overtredingen en hands en of er sprake was van een kaart en zijn welke kleur, vervolgens ging hij verder over de VAR, waar hij vertelde hoe het daar in zijn werk gaat en hoe alles wordt nagekeken en hoe geconcentreerd je te werk moet gaan om niks te missen.

als laatste onderdeel werd er gesproken over sociale media hoe daar mee om te gaan. Hier kwamen leuke en grappige verhalen uit.

 

namens het bestuur en de leden van de VSV danken wij Clay voor zijn clinic.