Column: De week van Wim

Het was weer een druk weekje en vooral het weekend vloog weer voorbij. Staat het weekend vaak in het teken van het voetbal, was het dit keer de muziek die de overhand had. Vanaf mijn jonge jaren ben ik een fervent muziekliefhebber en bezoek met enige regelmaat concerten. Vaak met mijn vrouw, maar tot mijn plezier heeft mijn kleindochter dezelfde interesse en aanvankelijk begon dat met K3 en consorten, maar ze is inmiddels 16 en dus is die voorkeur een beetje aangepast.

Samen zijn we groot fan van de 3 J’s en lopen daarvoor best wel een beetje het land af. Vrijdag was het weer zo, een clubtour en op naar Enschede, waar het genieten was van een twee uur durende show. Zaterdagavond richting Paard van Troje in Den Haag en nu een fantasties optreden van Danny Vera en band, bij velen het beste bekend als de huisband van Voetbal Inside. Een spetterend concert en voor herhaling vatbaar. Volgende week naar Amsterdam (jaja je moet er wat voor over hebben) en dan staat Kensington op het programma.

Natuurlijk was er ook voetbal en dat brengt me nog even naar vorige week. Ik floot de bekerwedstrijd tussen ARC en SHO en aandachtig toeschouwer was Arie Kuup. Een mooi bruggetje naar onze lang geblesseerden ! Arie is in verband met hartproblemen sinds begin maart j.l. uitgeschakeld, maar gelukkig op de weg terug. Begreep van hem dat hij conditioneel weer in orde is en de stap naar het veld binnenkort weer gaat plaatsvinden. Zou mooi zijn en we gaan het uiteraard volgen. Ook Bart van Rijsbergen is al even uitgeschakeld en na de promotie naar groep C in juni j.l. helaas nog geen wedstrijd kunnen fluiten. Van Bart vernam ik op de training dat ook hij hard werkt aan het herstel en hopelijk ook hij binnenkort zijn rentree gaat maken.

Zaterdagmiddag stond UVS tegen Monster op het programma en bij beiden is de start niet zo best geweest. Er waren dus belangrijke punten te verdienen en die gingen niet onverdiend richting Monster. Jammer dat enkele supporters op leeftijd, en je zou dus zeggen die moeten beter weten, dit niet konden verkroppen en hun slechtste kant lieten zijn of beter gezegd lieten horen. De verantwoordelijke mensen van UVS grepen tijdig in en waren er uiteindelijk geen maatregelen nodig.

Onverwachts kwam er ook nog een aanstelling voor de bekerwedstrijd op dinsdag tussen Nieuwenhoorn en Te Werve. Of het aan een minder goede voorbereiding lag weet ik niet, het duurde nogal voordat het wedstrijdformulier in orde was, of dat ik me gewoon even verstapte, maar net voor de rust was er een onwillig spiertje en stelde ik mezelf de vraag, is het verstandig om de 2e helft in te gaan? De meesten voelen hem wel aankomen, ik had de vaste reserve scheidsrechter meegenomen en dat kwam heel goed uit. Yusuf floot de 2e helft tot een goed einde en dus was het niet nodig om de wedstrijd te staken en Te Werve nog een keer uit Den Haag naar Nieuwenhoorn te laten gaan.

Komende zaterdag richting Hoek van Holland voor de wedstrijd HVC ’10 tegen RCL en dan is het weer even tijd om tradities in stand te houden. Na afloop dus richting het Vispaleis en heerlijke gebakken vis mee naar huis nemen.

Tot volgende week !

Wim Roozeboom